schoenmode
Verhulst
LEVERANCIER:
Verhulst Shoes B.V.
Enschotsestraat 56
5013 BD Tilburg
Nederland


CONTACT:
Els Verhulst
+31(0)13 5421427
e.verhulst@verhulstshoes.nl


SHOWROOM:
C.A.S.T.
237 1
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein
206/7_1440x750_8120.png.jpg

Verhulst schoenen zijn opvallend modieus, gemaakt van hoogwaardige en exclusieve materialen vertaald in goed passende modellen. 

Wie mooie schoenen zoekt, die ook nog eens lekker zitten, komt automatisch uit bij Verhulst. De ontwerpers van Verhulst hebben dan ook een duidelijke missie: ‘Vertaal de laatste modetrends van Milaan tot Parijs naar een pasvorm voor Groningen tot Maastricht!’ Jaarlijks vertrekken de inkopers van Verhulst naar Italië om de beste ledersoorten te selecteren. Vervolgens is er de keus uit de meest geschikte maakwijze. Waar andere fabrikanten zich hoofdzakelijk beperken tot één soort kiest Verhulst bij elk schoenontwerp de techniek die de beste pasvorm oplevert. Geschoeid op verschillende leesten in uiteenlopende breedtematen zodat iedere voet zich er lekker in voelt. Verhulst schoenen zijn in meerdere breedtematen verkrijgbaar en beschikken over uitneembaar voetbed voor gebruikt van eigen inleg-/steunzolen.

Geschiedenis

Verhulst is een schoenenfabriek met een rijke traditie, waarbij het vakmanschap van vader op zoon is doorgegeven. In 1932 opende grootvader Pieter Verhulst een schoenenfabriek in Tilburg, die aanvankelijk alleen kinderschoenen produceerde. Later maakte de fabriek een ommezwaai naar dames- en herenschoenen. De specialisatie in damesschoenen nam steeds meer toe. Onder het in de jaren vijftig zeer bekende merk “Pica” werden uitsluitend damesschoenen op de markt gebracht volgens de mocassin maakwijze. Dit verklaart de (mocassin dragende) Indiaan te paard in het originele logo van Verhulst.

De zonen Pierre en Ton Verhulst hebben de kleine fabriek van hun vader weten uit te breiden tot een modern geoutilleerd bedrijf, waar inmiddels de derde generatie (John en Els) Verhulst de scepter zwaait. De afzet is inmiddels niet meer beperkt tot Nederland, maar strekt zich nu ook uit over België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Curaçao.

Ook al is er veel veranderd sinds grootvader Verhulst de fabrieksdeuren opende, de filosofie is nog altijd dezelfde. Want vanaf het prille begin heeft de fabriek zich al gericht op het comfort- en kwaliteitssegment. En dat is tot op de dag van vandaag nog zo.


206/1_953x953_8102.png.jpg

Kwaliteit die je ziet

Jaarlijks vertrekken de inkopers van Verhulst naar plaatsen als Bologna en Arzignano in Italië om de beste ledersoorten te selecteren, o.a. kalfsleder, omdat dit zo heerlijk soepel is en een fijne structuur heeft. Soepelheid is tenslotte één van de belangrijkste voorwaarden voor een uitstekende pasvorm. En de fijne structuur is vooral mooi. Vervolgens is er de keus uit de meest geschikte maakwijze. Waar andere fabrikanten zich hoofdzakelijk beperken tot één soort ,de Ago maakwijze, kiest Verhulst bij elk schoenontwerp de techniek die de beste pasvorm oplevert. Geschoeid op verschillende leesten in uiteenlopende breedtematen zodat iedere voet zich er lekker in voelt.

Kwaliteit die je niet ziet

Het échte geheim van Verhulst schuilt in de kwaliteit die je níet ziet. U begrijpt dat we daarover niet al te veel kunnen uitweiden, maar een tipje van de sluier moet kunnen.

De gepatenteerde flexibele binnenzool van Verhulst bijvoorbeeld, zorgt voor extra draagcomfort. De dubbel verstevigde contreforts (de 'hielen' van de schoenen) geven optimale steun in combinatie met de verlengde stalen cambreurs (lengteversteviging onder de voetboog). Zo is de kwaliteit, die je niet direct ziet, minstens zo belangrijk voor een uitstekend draagcomfort.

De ontwerpen worden, als ze de uitvoerige technische (TNO) en praktijktests eenmaal hebben doorstaan, uitgevoerd in de beste materialen, volgens de meest geschikte maakwijze. Want bij Verhulst staan kwaliteit en pasvorm voorop.


206/Screenshot 2019-05-14 at 15.20.48.png