schoenmode
Shoesme
LEVERANCIER:
Shoesme International BV
Trouwlaan 3
5021 WD Tilburg
Nederland


CONTACT:
+31 (0)13 57 11 902
info@shoesme.nl
www.shoesme.nl

SHOWROOM:
C.A.S.T.
474 2
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein

Sinds de oprichting van Shoesme in 1999, is ons doel steeds de beste schoenen te maken voor de verschillende fases in de ontwikkeling van kinderen. Hierbij ligt de nadruk op de pasvorm en ondersteuning van het kind met behulp van, door Shoesme ontwikkelde, flexibele zolen. De concepten BABY-PROOF® en Extreme Flex® zijn tot in de puntjes afgestemd op de ontwikkeling van baby’s en eerste lopertjes. Vanuit deze doelgroepen gedacht zijn vervolglijnen voor peuters, kleuters en schoolkids ontwikkeld. Hiermee zet Shoesme twee keer per jaar een uitgebreide collectie neer in maat 17 t/m 35, waar zowel kinderen als ouders blij van worden. De collectie wordt volledig in eigen beheer in Tilburg ontworpen en in Portugal geproduceerd.

Welkom in de wereld van Shoesme

Een wereld van loopcomfort, de perfecte pasvorm door het gebruik van Shoesme-leesten en -zolen, hoogwaardige materialen en hippe designs.

De eerste stapjes

Michiel Slaats, oprichter van Shoesme, merkte destijds dat kinderschoenen alleen werden ontwikkeld op wijdtematen en met stugge zolen. Er werd nog niet gekeken naar de ontwikkeling van voeten in verschillende leeftijdsfases. Zo werd Shoesme in 1999 geboren, het eerste merk dat het ontwerp van baby- en kinderschoenen afstemt op de fase en ontwikkeling van een kindervoet. Dit begon met soepele BABY-PROOF® baby-oefenschoenen voor de eerste stapjes. Toen de collecties van babyschoenen nog donkerblauw en bruin waren, bracht Shoesme al twee keer per jaar een trendy babyschoenencollectie volgens de laatste mode én verantwoord, dankzij het gepatenteerde BABY-PROOF® antislipzooltje.

Coolbrand Kids

Deze innovatieve benadering van baby- en kinderschoenen werd al snel omarmd door het publiek. In 2006 is Shoesme door Marktonderzoekbureau Trendbox uitgeroepen tot ‘Coolbrand Kids 2006’. Daarmee behoort Shoesme tot een van de coolste merken van Nederland. "Een 'cool' merk is innovatief, origineel, heeft een eigen ontwerp, maar vooral eigen fans". Shoesme treedt daarmee in de voetsporen van merken als Oilily, Sony Playstation en The Sims.

Groot in kleine maten

Shoesme bleef ook daarna de doelgroep verrassen met innovaties en vernieuwende concepten. Zo zijn de BABY-RPOOF® schoentjes waarmee het begon, doorontwikkeld tot BABY-PROOF® Smart babyschoenen. Daarnaast is de collectie de afgelopen jaren uitgebreid met vervolgconcepten zoals Extreme Flex® eerste loopschoenen, RunFlex sneakers, Urban schoenen, Crêpelaarzen, BABY-PROOF® slofjes, kraamcadeaus, regenlaarzen en zelfs rugzakken.

Baby-oefenschoenen en eerste loopschoenen zijn nog altijd de paradepaardjes van Shoesme. Dit is terug te zien in de volwaardige BABY-PROOF® Smart en Extreme Flex® collecties, binnen de totale Shoesme collectie. In twintig jaar is Shoesme uitgegroeid tot hét merk voor de kleine maten. We zijn er dan ook enorm trots op dat in de afgelopen jaren al duizenden kinderen hebben leren lopen op schoenen van Shoesme.

Voor iedere fase de perfecte schoen

Bij Shoesme voorziet een schoen voor een baby die de eerste wankele stapjes zet in andere behoeften dan een schoen voor een kind dat al zelfstandig loopt, maar nog wel een duwtje in de juiste richting kan gebruiken. Dit hebben wij vertaald naar unieke concepten voor baby's, peuters, kleuters en schoolkinderen.


BABY-PROOF® Kraamcadeaus

BABY-PROOF® Kraamcadeaus zijn bedoeld om kersverse ouders en hun baby te bereiken en nog voor de eerste stapjes kennis te laten maken met Shoesme. Het BABY-PROOF® assortiment bestaat uit diverse kraamcadeaus, zoals een giftbox met gebreide katoenen sokjes en een uniek bewaardoosje voor de eerste voetafdruk en leuke rompers met eigenwijze prints.

BABY-PROOF® Soft – één stap verwijderd van babyschoenen

BABY-PROOF® Soft is het sloffenconcept van Shoesme. De collectie bestaat uit meerdere modellen, zoals pantoffeltjes, lage slofjes in espadrille-stijl en hoge slofjes zoals op de foto. Deze combinatie van een zacht leren slofje met een katoenen sok is zo uniek dat Shoesme het succesvol in de EU heeft beschermd en gedeponeerd onder nummer 2595918. BABY-PROOF® Soft wordt gemaakt op dezelfde leest als de BABY-PROOF® Smart babyschoenen van Shoesme. Daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen links en rechts.

BABY-PROOF® Soft is verkrijgbaar in maat 17 t/m 22 en kan gedragen worden in de wandelwagen of binnenshuis. Zodra baby’s buitenshuis hun eerste stapjes gaan zetten is het babyschoenen-concept BABY-PROOF® Smart geschikt. BABY-PROOF® Soft kan naast BABY-PROOF® Smart gedragen worden als slofje voor in huis.

BABY-PROOF® Smart – speciaal voor de eerste stapjes

De eerste tandjes, de eerste woordjes, de eerste stapjes. Het leven van een baby kent al vroeg veel mijlpalen. Shoesme heeft als doel één van deze mijlpalen, de eerste stapjes, zo fijn, zacht en makkelijk mogelijk te maken. Hiervoor heeft Shoesme BABY-PROOF® Smart schoentjes ontwikkeld. Deze baby oefenschoenencollectie maakt het nog leuker en fijner om al stappend de wereld te gaan ontdekken.

BABY-PROOF® Smart is ontwikkeld door een babyschoen te benaderen als een volwaardige schoen. BABY-PROOF® Smart heeft net zoveel kwaliteitskenmerken als een dames- of herenschoen, maar is 100% afgestemd op babyvoetjes. Babyvoetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en zijn erg zacht en buigzaam. Hierdoor is de vorming en groei van de voetjes gemakkelijk te beïnvloeden. BABY-PROOF® Smart beschermt en ondersteunt kwetsbare babyvoetjes tegen vocht en kou, zonder de bewegingsvrijheid of ontwikkeling te belemmeren.

BABY-PROOF® Smart schoenen zijn gemaakt op een leest, waardoor de vorm van de schoenen goed aansluit op de voeten en er onderscheid wordt gemaakt tussen links en rechts. Het loopzooltje van BABY-PROOF® Smart is zeer buigzaam en soepel en volgt de buiging van de voet. De ‘stitch and turn’ maakwijze, waarbij de leren upper op het zooltje wordt gestikt, geeft de schoen ongekende souplesse. De verstevigde hiel en het uitneembare voetbed bieden steun en stabiliteit, waardoor een baby vanaf de eerste stapjes een goede houding heeft. De schoentjes zijn op de drukpunten verzacht en gefoamd, waardoor ze ook nog eens heerlijk zitten.

De unieke kindvriendelijke loopzool is door een onafhankelijk instituut in Portugal (Centro technológico do calҫado de Portugal) veilig getest (0-3 jaar) op kleurstof. Het is dus ongevaarlijk als baby’s dit in hun mond steken. BABY-PROOF® Smart is het enige babyschoentje in de markt met dit keurmerk en daarom zonder twijfel dé babyschoen voor moderne en bewuste ouders die het beste voor hun baby willen. BABY-PROOF® Smart is verkrijgbaar in maat 18 t/m 22. De eerste stapjes zijn niet seizoensgebonden, daarom zijn  de BABY-PROOF Smart Originals het gehele jaar door leverbaar.

Extreme Flex® - de meest flexibele loopschoen ooit!

Extreme Flex® is het vervolgconcept van BABY-PROOF®  Smart en is speciaal ontwikkeld voor kinderen die het lopen hebben ontdekt. Shoesme Extreme Flex® eerste loopschoenen hebben een extreem flexibele zool, waarmee de voetjes beter worden afgewikkeld en kinderen goed leren lopen. Deze zool is het resultaat van een studie die Shoesme heeft uitgevoerd om tot de perfecte loopzool te komen. Het profiel op het zooltje is zo opgebouwd dat de schoen stevig is bij de hiel en buigt waar deze moet buigen, bij de bal van de voet. Dankzij de gebruikte materialen, waaronder veel rubber, is de door Shoesme ontwikkelde zool niet alleen flexibel, maar zorgt deze ook voor demping, stabiliteit en grip. Extreme Flex® eerste loopschoenen is een uniek concept van Shoesme, verkrijgbaar in maat 19 t/m 24.

RunFlex – de meest flexibele runner ooit!

RunFlex is een hippe, lichtgewicht runner met een super flexibele zool, gebaseerd op het succesvolle Extreme Flex® concept voor peuters. De witte RunFlex zool is ook in eigen beheer door Shoesme ontwikkeld en zo samengesteld dat deze zorgt voor demping en extra flexibel is vergeleken met wat er in de markt te krijgen is. Het profiel op het zooltje is zo opgebouwd dat de schoen buigt waar deze moet buigen, bij de bal van de voet. Dit is aangegeven als Flex zone. RunFlex sneakers zijn volledig leer gevoerd en voorzien van een verstevigde en gefoamde hiel en een uitneembaar voetbed. Deze sneakers zien er niet alleen super sportief uit, maar zijn ook nog eens erg gezond voor voetjes in de groei. RunFlex loopt ook door in de grotere maten en is verkrijgbaar in maat 19 t/m 30.

Urban – stevige schoenen om te lopen, rennen en spelen

Shoesme Urban is het vervolgconcept van Extreme Flex® en RunFlex en is speciaal ontwikkeld voor kinderen die het lopen helemaal onder de knie hebben. Met Urban schoenen worden de voeten goed beschermd en kunnen ze zich tijdens het lopen, rennen en spelen nog goed ontwikkelen. Schoenen uit de Urban collectie zijn stevig, bieden ondersteuning en zijn tegelijkertijd soepel, dankzij de speciale maakwijze en de in eigen beheer ontwikkelde Urban zolen. Urban is een uniek concept van Shoesme, verkrijgbaar in maat 20 t/m 28.


Gamechanger in de markt

Met de vernieuwende visie op baby- en kinderschoenen is Shoesme een gamechanger in de markt. Het succes van de concepten van Shoesme is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels laten andere kinderschoenenmerken zich bij het ontwerpen van hun collecties graag door Shoesme inspireren. Het uiterlijk of de naam van het concept mag dan op Shoesme lijken, de kwaliteit, pasvorm en doordachte eigenschappen maken het verschil. Zo is het gepatenteerde loopzooltje van BABY-PROOF® Smart het enige zooltje in de markt met het keurmerk ‘veilig voor 0-3 jaar’. Shoesme staat voor kwaliteit, innovatie en eerlijke producten. Dit uit zich in de keuze voor productie in Europa, het gebruik van hoogwaardige leersoorten en eigen leesten en de ontwikkeling van unieke Shoesme-zolen.

Kinderschoenen van Hollandse bodem – handgemaakt in Portugal

Shoesme is een oer-Hollands merk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. Alle ontwikkelingen, zoals het tekenen van de schoenen en het ontwikkelen van de concepten en zolen vinden plaats in eigen beheer, deels in Nederland en deels in Portugal. Shoesme werkt binnen een coöperatie samen met Portugese (familie)schoenfabrieken. Een team van modellisten besteedt hier veel aandacht aan innovatie en ontwikkeling, om zo ieder seizoen weer een hoogwaardige schoenencollectie neer te zetten.

De productie wordt verzorgd in onze fabrieken in Portugal, vrij van kinderarbeid en in een veilige en gezonde werkomgeving. Alle schoenen worden hier met de hand gemaakt. Een gemiddelde Shoesme schoen ondergaat 180 handelingen, van de snijtafel waar het leer wordt gesneden tot aan de verpakkingstafel waar de schoen nog eens grondig gereinigd en gecontroleerd wordt, voordat deze de schoendoos in gaat.

Door ieder seizoen te werken met dezelfde fabrieken zijn de continuïteit, pasvorm en kwaliteit gegarandeerd. We maken voor iedere collectie gebruik van eigen leesten. Deze leesten zijn speciaal ontwikkeld voor de Noord-Europese markt en zorgen voor de slim-fit Shoesme-pasvorm. In alle concepten van Shoesme worden uitneembare en vormvaste anatomische binnenzolen gebruikt, afgewerkt met een toplaag van leer. Niet alleen handig om te controleren of het tijd is voor een volgend concept, maar ook ondersteunend en comfortabel. Dus ben je tevreden over een paar Shoesme schoenen, dan kun je bij het volgende paar rekenen op dezelfde kwaliteit.

Service voor Shoesme verkooppunten

Het doet ons deugd dat gerenommeerde kinderschoenenzaken in Shoesme concepten zijn gaan denken. Vandaag de dag zijn Shoesme baby- en kinderschoenen verkrijgbaar in maat 17 tot en met 40, bij meer dan 500 schoenwinkels en babyspeciaalzaken in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Op www.shoesme.nl worden consumenten op artikelniveau doorverwezen naar het dichtstbijzijnde verkooppunt van hun favoriete Shoesme schoenen.


Een extra service voor Shoesme retailers is het uitgebreide nabestelprogramma. Via de Shoesme retail-webshop (retail.shoesme.nl) is het voor retailers mogelijk om bestsellers of losse maten, waaronder de BABY-PROOF® Smart Originals, binnen één werkdag na te bestellen; ook als dit model niet op de startorder staat.