kinderschoenmode
Develab
LEVERANCIER:
Klerx en zonen
Gompenstraat 11
5145 RM Waalwijk
Nederland


CONTACT:
+31 (0)416 - 569 700
www.develab.nl

SHOWROOM:
C.A.S.T.
361-362 1
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein

P.J. Klerx en Zonen – de historie

P.J. Klerx en Zonen is gelegen in het mooie Waalwijk, een stad die zich in de regio de Langstraat bevind: het centrum van de Nederlandse schoenenbranche.

Vader Klerx is in 1984 gestart met het agentuur schap Elisabeth, een Oostenrijks schoenenmerk waaruit later het merk Paul Green voortkwam. Hij schreef de orders en zij leverden uit, rechtstreeks aan de winkelier. In dat zelfde jaar kwam zijn zoon Hans Klerx hem versterken en een jaartje later in 1985 werd P.J. Klerx en zonen opgericht. Een jaar na de oprichting van het bedrijf werden we agent van het merk Lumberjack. Van agent werden we distributeur en kregen toen ook te maken met orders en voorraden die gefinancierd moesten worden. In 1991 is ook zoon Nico Klerx thuis komen werken nadat hij eerst de Vakschool in Duitsland heeft gevolgd en vervolgens jaren als schoenmodelleur werkte en woonde in Duitsland en Portugal.

Jarenlang was Klerx schoenen met de merken Paul Green en Lumberjack succesvol en stonden bekend om zijn kwaliteit en service. Maar de markt veranderde en er moest iets gebeuren om de teruglopende omzet de compenseren. Na lang aandringen kreeg Klerx van Lumberjack de ruimte om zelf iets te doen in de vorm van een licentie voor kinderschoenen. In 2001 stonden de eerste schoenen in de winkel en dit was direct een groot succes. Mede dankzij Kees Klerx die met zijn team de volledige productontwikkeling op zich nam.


Red-Rag boys & girls
Niet veel later, in 2004, besloten de heren Klerx om een eigen merk in de markt te zetten. Dat merk werd Red-Rag boys & girls, een alternatief naast Lumberjack. Destijds werd de Nederlandse kinderschoenenmarkt gekenmerkt door veel-van-hetzelfde en een gebrek aan lef. Er was behoefte aan een prikkelende rode lap, een ‘red rag’.
Red-Rag boys & girls brengt dat ook ieder seizoen een eigenzinnige collectie kinderschoenen die bruist van creativiteit en humor. De gekke details en prints zijn stoer en brutaal. Met een herkenbaar design en oog voor trends, biedt Red-Rag een lijn voor kids die zich willen onderscheiden. De schoenen zitten ook nog eens als gegoten. Want als het om kwaliteit gaat is Red-Rag erg serieus. Zo worden alle schoenen in Europa geproduceerd. Dutch design, made in Europe! 


Zomer 2018 - OWN IT, CHANGE IT!
Alles anders, terug naar de natuur. Het thema van de collectie is gebaseerd op “Change” en alle veranderingen in de wereld die nu zo snel gaan. De mode, kleuren en stijlen. Maar Red-Rag blijft haar eigen eigenwijze verhaal houden. Van de allerkleinste die kruipen tot de tieners die al alles denken te weten. Red-Rag girls gaan deze zomer voor de meest prachtige sandalen met geweldige details en mooie metallic loafers. Ook zien we deze zomer super stoere boots in kekke voorjaarskleuren en least but not least: sneakers en gympen. Prachtig leer, satijnen veters en opvallende plateauzolen. Deze shoes zijn echte eyecatchers aan je voeten!
Bij de jongens zien we een combinatie van verschillende materialen, opvallende sportzolen en stoere leersoorten. Blauw blijft een belangrijke kleur, maar daarnaast springt de accentkleur Red-Rag rood samen met de eyecatcher neongeel er ook echt uit! Sportieve sneakers en stevige schoenen voor boys die weten wat ze willen en niet bang zijn om op te vallen. Met als grote voordeel dat een deel van deze sneakers doorlopen tot schoenmaat 42!

Red-Rag men & women
Een jaar later, in 2005, breidde wij uit met Red-Rag men & women. Het resultaat: een eigenzinnig schoenenlabel van Nederlandse bodem. No-nonsens, stoer, ietswat brutaal, authentiek, mooi door zijn eenvoud maar met een ruw randje en verrassende materialen.


286/D_181_display_beurs_kind.jpg

Develab
In 2008 lanceerde wij een tweede kinderschoenenmerk, Develab dat ook snel succesvol werd. Bij dit merk wordt jarenlange ervaring (mode is immers een cyclus) gecombineerd met technisch vernuft. Dit resulteerde in een leuke vrijetijdsschoen voor kinderen in een modern jasje. Develab staat voor kwaliteit. Onze kinderschoenen worden in Italië en Portugal gemaakt. Onze productie vindt dus nog steeds plaats in Europa en daar zijn we stiekem best trots op! Vakmensen werken daar dagelijks met een flinke dosis passie en liefde aan het maken van de mooiste schoenen. Develab schoenen combineren eerlijke basismaterialen zoals soepel leer en suède, met een casual design en trendy finishings. Een stevige hiel en goede leest, speciaal afgestemd op de voeten van Nederlandse kids, zorgen voor een goede ondersteuning en een schoen waar je lang plezier van hebt.Inmiddels zijn wij met Develab al 10 jaar hèt Nederlandse schoenenmerk voor ondeugende, fantasierijke en nieuwsgierige kids.

Zomer 2018 – Oceanatic
Het thema van de nieuwe Develab collectie voor zomer 2018 is Oceanatic. Waan je in de geweldige, fantasierijke onderwaterwereld waarin alles kan. Elk avontuur wordt hier leuk, maar met de schoenen van Develab nog leuker! De nieuwe collectie is vernieuwend, fris en verrassend kleurrijk.
Je ziet vooral coole gympen, hippe sneakers en zomerse sandalen gemaakt van kwalitatief goed leer met opvallende details en prints. Daarnaast heeft de meidencollectie veel pastelkleuren, kekke sneakers met prachtige embroidery patchwork en glitterdetails. Verder blijft metallic een belangrijk item. Jongens kunnen shinen met opvallende fluordetails, stoer blauw en hip groen.
Naast deze uitgebreide collectie heeft Develab ook schoenen voor de allerkleinste avonturiers. De eerste stapjes zijn natuurlijk een mijlpaal in het leven van ieder kind én ouder en dat moet gevierd worden met de mooiste eerste schoentjes. Met deze babyschoentjes- en schoentjes met flexibele zool leren kis op gemakkelijke wijze lopen, dansen, rennen en ravotten! Kwaliteit en flexibiliteit staat hierbij natuurlijk op nummer 1.