kinderschoenmode
Fabienne_Chapot
LEVERANCIER:
Zandbergen Footwear B.V.
Zuidwenk 78 P
3751 CG Bunschoten-Spakenburg
Nederland


CONTACT:
+31 (0)33 - 202 0949
www.fabiennechapot.nl

SHOWROOM:
C.A.S.T.
364-367 1
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein

how the dream began...

Fabienne Chapot is een Amsterdam-based lifestyle label, vernoemd naar de founder en CEO van het merk. Haar collecties, bestaande uit een ready-to-wear collectie, schoenen, tassen, accessoires en een servieslijn, zijn fun with a little edge. Een eclectische mix van rijke kleuren en playful prints.

Fabienne Chapot (1981) begon haar carrière bij een reclamebureau, maar werd al snel getrokken door het avontuur van ondernemen. In 2006 stapte ze op het vliegtuig om op Bali de inmiddels iconische hartentas te ontwerpen. Het kleurrijke ontwerp lanceerde haar carrière als tassen designer en baande de weg voor haar succesvolle onderneming, genaamd Fab. Na 5 jaar haar bekende handschrift te zetten op tassen, portemonnees en leren accessoires wordt met succes de schoenenlijn gelanceerd.

In 2016, als het merk 10 jaar bestaat, besluit Fabienne dat het tijd is voor een nieuw avontuur. Ze is volwassener geworden en voelt de behoefte om dit door te vertalen naar haar merk.

Ze besluit verder te gaan onder haar eigen naam en maakt een lang gekoesterde droom waarheid, een ready-to-wear collectie. Vanaf dan wordt de, al sinds 2011 werkzame, Sophie van Bentum (1984) benoemd tot Creative Director en is daarmee verantwoordelijk voor alle designs en brand identity. Fabienne richt zich vanaf dat moment, in de rol van CEO, voornamelijk op de groei en ontwikkeling van het label.

Vandaag is Fabienne Chapot een internationaal lifestyle brand, met een ready-to-wear collectie, schoenen, tassen, accessoires, sieraden en een servieslijn. Daarnaast heeft het merk succesvolle samenwerkingen opgezet met grote namen als KLM & Citroën. Het label heeft een flagship store in Amsterdam en wordt in meer dan 500 winkels in Europa verkocht. In 2016 werd Fabienne door EY genomineerd als Emerging Entrepeneur of the Year, waar ze de finale bereikte. Fabienne Chapot brings fun fashion for everyday life.


305/fabchapot.jpg