schoenmode
Loints_of_Holland
LEVERANCIER:
Beerens & Shoes - Bevado B.V.
Churchillstraat 9
5103 TG DongenCONTACT:
Jurgen Beerens
+31 (0)6 53811309
jurgen@beerensandshoes.nl


SHOWROOM:
C.A.S.T.
039 B
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein
332/Screenshot 2019-05-06 at 20.27.34.png

Het familiebedrijf heeft al ruim 95 jaar ervaring in het maken van zeer comfortabele schoenen met een uniek en  herkenbaar design. Het ontwikkelen van eigen maakwijzen is de specialiteit. Apart design en een goede pasvorm staan daarbij voorop. De vakmensen van het bedrijf gaan dagelijks de uitdaging aan om design en pasvorm samen te laten smelten.
 
Het hoofdkantoor is gevestigd in Sprang-Capelle waar met veel zorg de collecties ontwikkeld worden. Trots zijn ze op de eigen fabriek in Hongarije (Sárvár) waar de schoenen worden gemaakt. Begin 2014 is de hele fabriek gerenoveerd. Zo wordt er gezorgd voor een veilige en gezonde werkomgeving voor alle 115 medewerkers. Daarbij worden de sociale, culturele en maatschappelijke gewoonten van het land gerespecteerd.
 
Alle stappen in de ontwikkeling, productie en distributie hebben ze in eigen hand. Hierdoor kan Loints of Holland de kwaliteit garanderen van hun product, hebben ze controle over de arbeidsomstandigheden en kunnen ze produceren volgens de laatste strenge milieueisen.


332/Screenshot 2019-05-06 at 20.27.42.png

Al tientallen jaren fabriceren ze bij Loints of Holland duurzame "groene" schoenen. In de meeste schoenmodellen wordt geen voering gebruikt, dit spaart leer, lijm en arbeid! 
 
Daarbij gebruiken ze Noord-Europese huiden. Deze zijn stevig en van hoge kwaliteit. De leerlooierij “Lederfabrik Heinen” in Wegberg, Duitsland, is een van de schoonste ter wereld en heeft daarvoor ook prijzen ontvangen. “Lederfabrik Heinen” gebruikt geen benzidine en pcp's en hebben een uitgebreide waterzuiveringsinstallatie.
 
Loints of Holland probeert samen met de leveranciers een zo verantwoord mogelijk product te realiseren. De herkomst van de grondstoffen is altijd zeer belangrijk. De kwaliteitscontrole is daarom streng. Niets is nieuws. Bij Loints of Holland hebben ze al jarenlang ervaring met het milieubewust produceren. Toeleveranciers moeten voldoen aan de strenge Europese wetgeving op dit gebied.
 
Duurzaamheid geldt voor alle aspecten binnen het productieproces. Er zal altijd een gezonde afweging zijn tussen wat duurzaam het meest gewenst is en kwalitatief geoorloofd is. Uiteindelijk is er niets beter voor het milieu dan schoenen te produceren die lang meegaan en niet te snel op de afvalberg belanden!