schoenmode
fluchos
LEVERANCIER:
Jos van Dongen Schoenenagenturen
Stoomberg 12
5101 AA Dongen
Nederland


CONTACT:
Jos van Dongen
06 26502800
Jos.v.dongenschoenag@home.nl


SHOWROOM:
C.A.S.T.
607 3
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein
346/Screenshot 2019-05-19 at 20.02.01.png

Fluchos is een familie bedrijf die schoenen maakt voor heren en dames en is gevestigd in Arnedo (La Rioja), een van de belangrijkste centra van Spanje. Oorspronkelijk was Fluchos specialist in het produceren van handgenaaide herenshoenen. Tegenwoordig staat het bedrijf er bekend om dat het geavanceerde productie methodes gebruikt, maar tegelijkertijd zijn traditionele erfgoed behoudt. 

Toen Fluchos begon met het ontwerpen en produceren van schoenen was het een tijd waarin alleen bevoorrechte mensen zulke schoenen konden dragen of ze bewaard werden voor speciale gelegenheden. Fluchos streefde ernaar om nieuwe en frisse designs te ontwikkelen gebaseerd op comfort. Alle nieuwe collecties werden elk seizoen gepresenteerd op de beste markten. 


346/Screenshot 2019-05-19 at 20.05.00.png

Fluchos boekte grote successen met zijn designs van natuurlijk leer en 100% rubberen zolen, waarmee ze een uniek level van comfort bereikten. Het bedrijf bleef hard werken aan deze comfort collectie en registreerde dan ook zijn eerste handgenaaide schoenen patent, genaamd Artesano. Deze had een unieke ontwerpfilosofie binnen de industrie, met het gebruik van gepersonaliseerde zolen en nieuwe systemen zoals Air System Fluchos, Shock Absorber, en Air Comfort System. 

Sinds 1994 gebruikt Fluchos water en vocht afstotende materialen die de voeten volledig isoleren. Later focuste Fluchos zich meer op het design aspect, wat ervoor zorgde dat er elk seizoen een gevarieerde collectie van nieuwe ontwerpen beschikbaar was, inclusief gepersonaliseerde materialen, zolen, etc. 

In 1998, met dank aan de Solgrip zool, werden de schoenen van Fluchos aanzienlijk verbeterd met betrekking tot grip en wering tegen natte condities. Zo verbeterde ook diens resistentie tegen hydrolyse en wrijving. 


346/Screenshot 2019-05-19 at 20.05.20.png

In 2001 werd de Fluchos Antiestático collectie ontwikkeld. Deze beschikt over een binnenzool die de statische energie kan verplaatsen die zich opbouwt in het lijf door frictie en alledaagse bewegingen zoals lopen. De schoenen zorgen ervoor dat deze statische energie zich kan ontladen.

In 2008 introduceerde Fluchos zijn nieuwe OutDry watervast modellen. Bij Fluchos geloven ze in 'a job well done', daarom zijn alle schoenen voor 100% geproduceert in Spanje. Dit geeft Fluchos namelijk een sterkere controle op de kwaliteit van de materialen en afwerking. Bij Fluchos geloven ze dat kwaliteit de sleutel is tot succes en dat een sterke focus en goed onderzoek zal leiden tot de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Deze nieuwe technologieën zorgen ervoor dat de schoenen lichter worden, de temperatuur reguleren, de schoenen water resistent zijn en een flexibiliteit kunnen bieden die voor een absolute comfort zorgt. 

Bij Fluchos gelooft men daarnaast in de nieuwe beloftes die de mode wereld bied. Daarom geven ze meiden en jongens, die beginners zijn in de mode industrie, de kans om het nieuwe gezicht te worden van het merk. Elk seizoen organiseert Fluchos de 'Fluchos Boy Girl Pagean', waarvan de winnaars het gezicht worden van de nieuwe reclame campagne. 


346/LOOKBOOK-HOMBRE-3.jpg